13 Ιουν 2016

Ικαρία - Το νησί που θα σε μαγέψει από την πρώτη στιγμή!








Το νησί με περισσότερα από πενήντα χωριά, το καθένα με τη δική του πλούσια κληρονομιά.Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και όμορφα νησιά του Αιγαίου. Τόσα έχουμε ακούσει για αυτό το νησί, είτε για τις παραλίες του νησιού, τους κατοίκους της και τη νοοτροπία που κατέχουν αλλά και για τα απίθανα μέρη για φαγητό που προσφέρονται σε κάθε ταξιδιώτη. Χαρακτηριστικά σας υπενθυμίζουμε την μυθολογική ιστορία του ονόματος του νησιού που προήλθε από τον Ίκαρο. Οι ρυθμοί στο νησί είναι ήρεμοι και χαλαροί και χαρακτηριστικά οι ντόποιοι θα σας ενημερώσουν πως σε αυτό το νησί “δεν φοράμε ποτέ ρολόι”.







































Θα εκτιμήσετε όσοι αναζητάτε χαμηλών τόνων φυσιολατρικές και περιηγητικές διακοπές. Τολμήστε να εξερευνήσετε την πλούσια βλάστηση, τα πευκοδάση, τα φαράγγια, τα ποτάμια και τους χείμαρρους ακολουθώντας τις διάφορες πεζοπορικές διαδρομές. Πάρτε τον εξοπλισμό σας για κάθε είδους watersport και τη μάσκα σας για βουτιές στα βαθιά κρυστάλλινα νερά του Ικάριου Πελάγους κι επιδοθείτε σε ατελείωτο searching δαντελωτών ακτών με άμμο ή βότσαλο.






Η πρωτεύουσα του νησιού είναι ο Άγιος Κήρυκος και εκεί θα καλύψετε την κάθε σας ανάγκη για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Περπατήστε στα σοκάκια των γραφικών οικισμών, θαυμάστε τις αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες των κτιρίων με τις κεραμοσκεπές αλλά και τα πέτρινα αρχοντικά με την αριστοκρατική φινέτσα αλλά κι ευεργετηθείτε από τις ιαματικές ιδιότητες των θερμών πηγών που θα ανακαλύψετε σε πολλά σημεία του νησιού. Ειδική μνεία αξίζουν τα φημισμένα πανηγύρια, τα οποία διδάσκουν στους ταξιδιώτες τι πάει να πει «ικαριώτικος» τρόπος διασκέδασης και αυθεντικό γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες! Το εναρκτήριο πανηγύρι είναι «τ’ άι Σι’έρου» ( Άγιος Ισίδωρος ) στο Πέζι στις 14 Μαΐου και το τελευταίο της Αγίας Σοφίας στο Μονοκάμπι στις 17 Σεπτεμβρίου – τα καλύτερα, ωστόσο, γίνονται τον Δεκαπενταύγουστο και διαρκούν από το πρωί της μιας ημέρας μέχρι το πρωί της επόμενης.









Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις Ράχες, το χωριό που όλα ανοίγουν μετά τις δέκα το βράδι. Εκεί θα νιώσετε ότι γίνεστε όλοι μαζί μία παρέα. Άλλωστε όλοι όσοι πηγαίνουν στην Ικαρία γνωρίζουν πως θα γνωρίσουν σίγουρα πολλούς ανθρώπους και όλων των ειδών. να γίνετε ένα με το πλήθος που χορεύει, να πιείτε άφθονο κρασί και να το συνοδεύσετε με βραστό ή ψητό κρέας.









Αξίζει να αναφέρουμε πως το νησί της Ικαρίας φημίζεται και για τις ιαματικές του πηγές. Λόγω της ιδιόμορφης γεωλογικής και τεκτονικής δομής της, αποτελεί έναν τόπο προικισμένο στη γεωθερμία. Η φυσική θερμική ενέργεια που προέρχεται από το εσωτερικό της Γης, προσφέρει έναν ανεκτίμητο θησαυρό για το νησί: τις ιαματικές πηγές της.

 






ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Στο αφιέρωμα για το πανέμορφο νησί της Ικαρίας δεν θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε όλες τις παραλίες αλλά διαλέξαμε τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες, πάντα σύμφωνα με την προσωπική μας άποψη.

Σευχέλλες
Από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού! Δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια από την κατολίσθηση βράχων κατά τη διάνοιξη τούνελ για τη δημιουργία δρόμου προς και από το χωριό του Μαγγανίτη. Πρόκειται για μια "εξωτική" παραλία, όπως ορίζει και το όνομά της, τα κυανά νερά της, η λευκή άμμος και οι εντυπωσιακοί βράχοι που την περιβάλλουν, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον!







Πριόνι
Η παραλία πριόνι αποτελεί ένα μικρό όρμο που βρίσκεται ανάμεσα στον Άγιο Κήρυκο και τα Θέρμα, στα νοτιοανατολικά του νησιού.




Νας
Ένας μικρός κόλπος με μεγάλη ιστορία! Τα κρυστάλλινα νερά του, η άγρια ομορφιά που απλώνεται πίσω του στο καταπράσινο φαράγγι του ποταμού Χάλαρη και η λίμνη που σχηματίζεται από τα νερά του φαραγγιού, συνθέτουν μία μαγευτική εικόνα για τον επισκέπτη στη Βόρεια πλευρά του νησιού.






Μεσακτή
Από τις καλύτερες και φημισμένες παραλίες του νησιού που δεν πρέπει να χάσετε! Με θέα το πανέμορφο εκκλησάκι της Αναλήψεως στο λιμανακι του Γυαλισκαρίου.




Φυρόδη
Είναι η πιο παλιά και γνωστή σε όλους παραλία του χωριού Μαγγανίτης. Βότσαλα στην ακτή και άμμος μέσα στη θάλασσα. Εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο.








ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ/ ΤΑΒΕΡΝΕΣ







Mary Mary στο χωριό Αρμενιστής

Εντυπωσιακές γεύσεις, εκλεκτά πιάτα και.....πρωτοτυπία!Είναι ορισμένες λέξεις που αντιπροσωπεύουν πλήρως το εστιατόριο Mary Mary στον Αρμενιστή. Ο σεφ του εστιατορίου, Νίκος, έχει καταφέρει να παντρέψει παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με 'πετυχημένους νεοτερισμούς και gourme νότες'. Ένα σύγχρονο και μοντέρνο εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα και πανοραμική θέα στη θάλασσα, στην καρδιά του τουριστικού Αρμενιστή.


Ψαροταβέρνα Ηλιοβασίλεμα στο χωριό Ξυλοσύρτη
Η ταβέρνα Ηλιοβασίλεμα στο Ξυλοσύρτη, ακριβώς πάνω στον κεντρικό δρόμο Αγίου Κηρύκου - Ξυλοσύρτη, σας περιμένει κάθε μέρα, όλο το χρόνο, για να σας καταπλήξει με τα μοναδικά πιάτα μας. Ο χώρος περιλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα μέσα και μια ευρύχωρη βεράντα, για το καλοκαίρι, με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα. Από εκεί θα ζήσετε τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα!


Μεζεδοπωλείο Πυθοστάσι στο χωριό του Αγίου Κηρύκου
Στην καρδιά του Αγίου Κηρύκου, λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία του Αγίου Κηρύκου, βρίσκεται το καφέ-μεζεδοπωλείο "Πυθοστάσι".Το πλούσιο μενού μας περιλαμβάνει ντόπιο παστρουμά, ντόπιο καπνιστό χοιρινό, πιταράκια ικαριώτικα, κοτόπουλο με κάρι, και γιαούρτι, ποικιλίες πθοστάσι, κρεατικών και ψαρικών, της ώρας και μαγειρευτά

ΔΙΑΜΟΝΗ Erofili Beach Hotel, στο χωριό Αρμενιστή (85 ευρώ/ημέρα)
Χτισμένο στο γραφικό χωριό του Αρμενιστή, δίπλα στο Λιβάδι και στην Παραλία Μεσακτή, αυτό το όμορφο ξενοδοχείο προσφέρει ωραία θέα στη θάλασσα ενώ περιβάλλεται από τοπικά αξιοθέατα. Τα διακοσμημένα με γούστο δωμάτια στο Erofili Beach είναι άρτια εξοπλισμένα για την άνεσή σας. Ξεκινήστε με υπέροχο τρόπο την ημέρα σας, απολαμβάνοντας το γευστικό πρωινό που σερβίρεται στην ηλιόλουστη βεράντα. Απολαύστε τη μαγευτική θέα στη θάλασσα από το ιδιωτικό μπαλκόνι σας


.












Messakti Villa, στο χωριό Γιαλισκάρι (65 ευρώ/ ημέρα)

Όλο το συγκρότημα αποτελεί έναν παραδοσιακό οικισμό, με την οργάνωση μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, που αντανακλά όλη τη γνήσια και αυθεντική Ικαριώτικη φιλοξενία. Υποδεχτείτε ένα πρότυπο ποιότητας στο χώρο της παραδοσιακής νησιώτικης φιλοξενίας!












Ξενοδοχείο Φιλιόππη (55 ευρώ/ημέρα), στο χωριό Άγιος Κήρυκος (55 ευρώ/ ημέρα)


Λίγα μόλις μέτρα από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και τις γειτονικές παραλίες, βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων τριών αστέρων "ΦΙΛΙΟΠΠΗ". Νεόκτιστο κτίριο, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, για να απολαύσετε τις πιο ξεκούραστες και άνετες διακοπές στην πρωτεύουσα του νησιού, όλο το χρόνο. Διαθέτει 16 επιπλωμένα διαμερίσματα, με μοντέρνο εξοπλισμό, ιδανικά και για οικογένειες ή πολυήμερες κρατήσεις, αφού τα διαμερίσματα περιλαμβάνουν κουζίνα, ψυγείο, τραπεζαρία, κλιματισμό, τηλεόραση.




Πηγή: Μπορώ
AdTech Ad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου