Μάθετε ποιο είναι το πολύτιμο μυρωδικό που κατεβάζει το ζάχαρο και διαλύει τους θρόμβους
Παλιότερα ήταν πολύτιμο υλικό ανταλλαγής αγαθών μαζί με το αλάτι, τη μαστίχα Χίου, και άλλα βότανα. Στις μέρες μας η διατροφική της αξία, ανεβαίνει καθημερινά αφού πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι αυτό το μυρωδικό είναι ιδανικό για να μας θεραπεύει και να ανεβάζει τον οργανισμό μας στα καλύτερα επίπεδά του.
Παλιότερα ήταν πολύτιμο υλικό ανταλλαγής αγαθών μαζί με το αλάτι, τη μαστίχα Χίου, και άλλα βότανα. Στις μέρες μας η διατροφική της αξία, ανεβαίνει καθημερινά αφού πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι αυτό το μυρωδικό είναι ιδανικό για να μας θεραπεύει και να ανεβάζει τον οργανισμό μας στα καλύτερα επίπεδά του.
Ο λόγος για την κανέλα με την αγαπημένη οσμή και την ευχάριστη γεύση. Πέρα όμως από τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διατροφική της αξία, η οποία για πολλούς θεωρείται και θεραπευτική.
Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένα ιδιαίτερα συστατικά που συναντάμε στην κανέλα, με κυριότερη τη σιναμαλδεύδη.Η σιναμαλδεύδη έχει διερευνηθεί για την επίδρασή της στα αιμοπετάλια και έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στον οργανισμό. Παράλληλα, της έχουν αποδοθεί σημαντικές αντιφλεγμονώδεις δράσεις.
Επίσης, συστατικά της κανέλας έχουν και ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων κ.α. Για το λόγο αυτό η κανέλα χρησιμοποιείται ως υλικό σε παραδοσιακά εθνικά φαγητά, ιδιαιτέρως που περιέχουν ωμά τρόφιμα.
Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα στοιχεία που έχουμε σε σχέση με την επίδραση της κανέλας στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου. Η κανέλα καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής. Παράλληλα, ερευνητικά δεδομένα καταδεικνύουν μια σημαντική επίδραση της κανέλας στην ευαισθησία των κυττάρων του οργανισμού στηνινσουλίνη, βελτιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο τον γλυκαιμικό
έλεγχο.
Δείτε: Αντίσταση στην ινσουλίνη και υπερινσουλιναιμία: Τι είναι και επιπτώσεις
Ο ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ.
και Τρόποι για να ρυθμίσετε το ζάχαρο σας φυσικά
έλεγχο.
Δείτε: Αντίσταση στην ινσουλίνη και υπερινσουλιναιμία: Τι είναι και επιπτώσεις
Ο ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ.
και Τρόποι για να ρυθμίσετε το ζάχαρο σας φυσικά
Τέλος, αν νομίζει κανείς ότι όταν γευόμαστε ή μυρίζουμε την κανέλα απλά έχουμε μια ευχάριστη αίσθηση κάνει λάθος. Επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει ότι η μυρωδιά ή η γεύση της κανέλας μπορεί να ενεργοποιήσει εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με καλύτερη νοητική λειτουργία.
Από άποψης θρεπτικών συστατικών η κανέλα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και ποικίλες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας. 2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα μας προμηθεύουν το 38 % του μαγγανίου, το 10 % των φυτικών ινών, το 9,6 % τουσιδήρου (σε όχι όμως σε καλά απορροφήσιμη μορφή) και το 6 % του ασβεστίουπου ο οργανισμό μας χρειάζεται καθημερινά.
Την κανέλα μπορούμε να τη βρούμε είτε σε σκόνη είτε σε στικ (Τα γνωστά «ξυλάκια»). Τα στικ διατηρούνται καλύτερα και για περισσότερο χρονικό διάστημα, ωστόσο η σκόνη δίνει πιο έντονη γεύση. Θα πρέπει να διατηρείται σε αεροστεγή γυάλινα δοχεία, σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος. Η σκόνη διατηρεί τη γεύση της (όταν φυλάσσεται σωστά) μέχρι και έξι μήνες, ενώ τα στικ μέχρι και ένα χρόνο.
Μάθετε ποια κανέλα να χρησιμοποιείτε, πως και γιατί: Κανέλα Κεϋλάνης, Κασσία και Διαβήτης – Η Αλήθεια
Μάθετε ποια κανέλα να χρησιμοποιείτε, πως και γιατί: Κανέλα Κεϋλάνης, Κασσία και Διαβήτης – Η Αλήθεια
Δείτε ακόμη: Πώς να χρησιμοποιήσετε την κανέλα κατά του διαβήτη.
Έχει και άλλες χρήσεις… έκπληξη: 20 εναλλακτικές χρήσεις της κανέλας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου